U srijedu, 7. veljače, otvorena su vrata prvog područnog objekta Dječjeg vrtića „Carić“ u Zubovićima. Vrtić je otvoren uređen u prenamijenjenom prostoru kojega je na korištenje ustupila Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Župni ured Barbat. Grad Novalja u uređenje novih vrtićkih prostora uložio je 60.000 eura.
‘Ovo je značajan korak naprijed u pružanju predškolskog odgoja i obrazovanja označava novu eru rasta i razvoja za naše najmlađe sugrađane’, objavljeno je na FB stranici Grada Novalje.
‘Svečano otvorenje obilježeno je prisustvom gradonačelnika Ivana Daba, koji je zajedno s ravnateljicom Dječjeg vrtića „Carić“, Sandrom Karavanić, i najmlađim polaznikom jasličke skupine „Loptice“, presjekao vrpcu, simbolički označavajući početak nove avanture za našu djecu.
Posebno smo zahvalni Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i velečasnom Stipi Mustapiću na njihovoj podršci i velikodušnosti koja je omogućila realizaciju ovog projekta. Njihova pomoć u prenamjeni nekretnine za potrebe vrtića bila je ključna u ostvarenju naše vizije pružanja kvalitetnog odgoja i obrazovanja.
Dječji vrtić „Carić“ sada stoji kao mjesto učenja, igre i rasta, otvarajući svoja vrata za buduće generacije. Zajedno sa zaposlenicima vrtića, roditeljima i cijelom zajednicom, radujemo se pružanju tople dobrodošlice novim polaznicima i njihovim obiteljima.
Zahvaljujemo svima koji su nazočili i podržali otvorenje te pozivamo cijelu zajednicu da zajedno proslavimo ovaj veliki korak prema boljoj budućnosti za našu djecu. Neka ovo bude početak prekrasnog putovanja punog učenja, smijeha i igre za naše najmlađe!’, navodi se u objavi. (m.p.d.)