Gradonačelnica Grada Ozlja, Lidija Bošnjak, objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola te redovitim studentima s ozaljskog područja.

Grad Ozalj će u ovoj školskoj odnosno akademskoj godini dodijeliti 40 stipendija redovitim učenicima srednjih škola u visini od 60 eura mjesečno/452,07 kuna te 32 stipendije redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u visini od 100 eura mjesečno/753,45 kuna.

Stipendije se dodjeljuju u  tri kategorije, odnosno,  stipendije za nadarene učenike i studente, stipendije za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa te stipendije za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Za dodjelu stipendija Grada Ozlja mogu se natjecati svi redoviti učenici srednjoškolskih obrazovnih programa te redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, odnosno stručnih studija i diplomskih specijalističkih stručnih studija, koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Grada Ozlja te koji pravo na stipendiju ne ostvaruju po drugoj osnovi.

Učenici i studenti mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije u više kategorija, ali mogu ostvariti pravo na dodjelu stipendije u jednoj kategoriji. Sve ostale informacije o uvjetima, dokumentaciji i rokovima nalaze se na službenim stranicama Grada Ozlja. (V.H.)