Projekt Unapređenje infrastrukture Poduzetničke zone Lug Ozalj je u završnoj fazi sa izvođenjem radova – upravo se izvodi postavljanje infrastrukture za signalizaciju te se završavaju objekti samog prijelaza. Očekivani završetak radova je srpanj 2020.

Projekt se provodi prema Ugovoru između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Grada Ozlja kao korisnika, u sklopu Poziva ESI fondovi: KK.03.1.2.03 “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“.


Ukupna vrijednost projekta: 6.086.308,51 HRK od kojih su dodijeljena bespovratna sredstva EU u iznosu od 3.469.330,22 kune.

Izvođač radova na izgradnji dijela prometnice je Arkada d.o.o., Kolodvorska 1a iz Duge Rese, a izvođač radova na željezničko-cestovnom prijelazu su Pružne građevine d.o.o., Međimurska 4 iz Zagreba.

Novoizgrađena prometnica, zajedno sa željezničko-cestovnim prijelazom će napokon spojiti zonu malog i velikog poduzetništva i tako smanjiti prometno opterećenje centra Ozlja. (V.H./FB, Grad Ozalj)