U Maloj vijećnici održan je prijem prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za petero učenika stipendista Grada Pazina. Na taj način završio je natječajni postupak, kojim će ovaj mjesec biti isplaćeno novih pet učeničkih stipendija.

Na početku svečanog prijema gradonačelnik Renato Krulčić je u svoje ime i u ime Grada Pazina,  čestitao ovogodišnjim dobitnicima stipendije na ostvarenom uspjehu na Natječaju za dodjelu stipendija. Gradonačelnik je i istaknuo da će ovoj školskoj godini biti dodijeljeno 5 učeničkih i 20 studentskih stipendija za nastavak školovanja u srednjim školama, odnosno studiranja na visokim učilištima, a rezultati će se znati krajem studenog. Uz ove nove stipendiste Grad ukupno stipendira 11 učenika i 55 studenata u savladavanju različitih srednjoškolskih, odnosno visokoškolskih studijskih programa.

Učenička stipendija iznosi 550 kuna za učenike i 700 kuna za studente, a isplaćuje se za period od rujna do lipnja odnosno od listopada do srpnja.

Ove godine je za stipendije kroz drugi rebalans planirano sredstava u iznosu od 508 tisuća kuna.

Pazin je inače u našem ovogodišnjem izboru za najbolji grad, odnio pobjedu u kategoriji velikih gradova za obrazovanje i demografiju. Taj Grad oko 58 posto proračuna izdvaja za  obrazovanje, socijalnu politiku i mlade.(Grad Pazin, L.K.)