U prostorijama Policijske postaje Petrinja je jučer održana početna konferencija za provedbu projekta energetske obnove zgrade Policijske postaje. U obnovu će se uložiti 2,5 milijuna kuna, od kojih EU sufinancira 1,4 milijuna kuna.

-Drago mi je što grad Petrinja prije tri, četiri godine bio prvi grad po energetskoj obnovi javnih objekata i objekata u privatnom vlasništvu. Ovdje se prije svega moramo zahvaliti svim partnerima koji su dali sve od sebe da ovaj projekt zaživi pogotovo ministru Božinoviću koji je obećao da će ova investicija ići u grad Petrinju. Za grad Petrinju i sve ono što je u njoj je izuzetno važno da imamo kapitalne investicije, ali kad donosimo neke višestruke koristi kao što je to pozitivna i dobra energija s kojoj mi ponekad i otvaramo prozore i grijemo Petrinju pa onda ustvari radimo ono što ustvari ne bi trebali raditi a to je da uništavamo ozon od kojega trebamo živjeti. Struga je danas dobro rekla što bi trebali napraviti kako bi imali uštede koje bi dale u svakom domaćinstvu, ali i javnim ustanovama – rekao je gradonačelnik Dumbović te istaknuo kako je Petrinja privatne objekte kroz kounalne doprinose oslobodio blizu 50 milijuna kuna. 

Grad Petrinja je privatne objekte kroz komunalne doprinose oslobodio blizu 50 milijuna kuna, a javnih zgrada blizu 20 milijuna kuna i kada se svaki ovaj milijun na neki način zida ovdje u gradu Petrinji daje tu sigurnost da možemo biti punopravni članovi EU kako bi zadovoljni sve ostale kriterije. Kao gradonačelnik to mi manje-više više nije nepoznato jer sam član saborskog Odbora za prostorno planiranje i europske fondove zbog toga je ova Kohezija od 2014-2020.dobro došla za ovo područje a mi ćemo kao grad nastojati biti dobri partneri – zaključio je gradonačelnik. (Grad Petrinja, gradonačelnik.hr)