Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje s najbližim suradnicama i ravnateljicom DV Petrinjčica Natašom Vidović, obišao je novi vrtić u Češkom selu neposredno prije njegovog početka s radom u ponedjeljak, 7. rujna. Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo što je Petrinja dobila novi vrtić koji počinje s radom i dodao da je ovaj vrtić na ponos cijelog Grada.

“Ovo je još jedan dokaz da smo grad prijatelj djece, imamo dobar standard i kvalitetan pedagoški pristup i na tome ćemo i dalje raditi. Ako bude ovakav trend kakav vidimo po našem -bebinom fondu gdje smo osigurali duplo više novaca nego prošlih godina, mi polako trebamo razmišljati o još jednom vrtiću – naveo je gradonačelnik Dumbović na FB stranici Rad za naš grad.

Istaknuo je kako je Grad uložio minimalno 20 milijuna kuna u vrtićke objekte spomenuvši kupnju objekta u Hanžekovoj i obnovu ostalih objekata naglasivši kako standard vrtića u gradu Petrinji više nije tema. Dumbović je istaknuo da je impresioniran objektom kojeg se niti jedan europski grad ne bi posramio, ali i napomenuo kako se treba urediti i pristupna cesta te dodatno parkiralište kako bi to bila jedna zaokružena cjelina.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica rekla je kako vrtić u ponedjeljak otvara vrata za 50-ak djece, Vidović je naglasila kako je naravno uz pedagoške aktivnosti, veliki naglasak stavljen na epidemiološke mjere te dodala kako imaju veliku podršku roditelja koji se pridržavaju svih mjera.

“Ovu prigodu koristim da se zahvalim gradonačelniku Grada Petrinje Darinku Dumboviću kao i cijelom timu koji je radio na ovom projektu te mojim djelatnicima. Od 1. listopada uz pomoć i dozvolu Grada Petrinje zaposlit ćemo i četiri treća odgojitelja koji će biti ispomoć za djecu s teškoćama u razvoju da se što lakše prilagode cjelokupnoj situaciji.- kazala je ravnateljica Vidović te dodala kako će u ovom vrtiću biti zaposleno 6 odgajitelja i jedna treća odgojiteljica, tri spremačice te domar.

Kao dio Intervencijskog plana Grada Petrinje i dio projekta “Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ ukupno “teškog” 40. 548.110, 38 kuna, moderna je građevina s PDV-om vrijedna 7.229.187,33 kuna. Vrtić ima tri dnevna boravka s pripadajućim garderobama i sanitarnim čvorovima za tri skupine te veliku dvoranu, čajnu kuhinju, sobu za izolaciju te zbornicu za odgajatelje uz zatvoreni atrij, kao i vanjsko igralište na veliko zadovoljstvo mališana. (PL/FB Rad za naš grad)