U Petrinjskoj kući zdravlja, Udruga „Naš život“ u sklopu projekta „ZAŽELI“ predstavila je program ‘Godine nisu važne“ za osobe starije dobi i osobe s invaliditetom. Tijekom predstavljanja je istaknuto kako su voditelji ovih programa između ostalih Vlasta Vidnić, Marina Kušan Hadžić i prof. Armin Hadžić, dipl. psiholog koji je danas proveo i psihofizičke vježbe koje utječu na lokomotorni, mišićni i koštani sustav za osobe starije dobi, a tijekom vježbi nazočnim se priključio i gradonačelnik Darinko Dumbović.

– Udruga „Naš život“ od početka je pokazala kako treba stvarati dobre uvjete i kako pomoći svim kategorijama u društvu. Kad pogledamo našu strategiju Grada Petrinje koja upravo radi na tome, a to je kako pomoć ljudima koje provode i druge udruge svi težimo tome. Projekt „Godine nisu važne“ ukupno iznosi oko 1,4 milijuna kuna.

– Moramo znati da su godine važne i što u tim godinama zapravo radiš, kako se disciplinirati i kako ustvari prihvaćati godine kroz niz dana koji bi trebali biti kreativni. Danas se ovdje pokazuje što je to uopće razvoj socijalnih vještina i kuhinja zdrave prehrane Nutri kluba. Timski rad je u kojoj ciljane skupine imaju svoj problem, ali taj problem treba riješit kako bi stvarno bila jedna socijalna podrška socijalnih vještina. Imamo sve generacije koje su ovdje i to je jedna nadgradnja života i projekta koji su iz Pilot projekta 5 gradova iz Intervencijskog plana i to me veseli nakon tri godine rada. Zahvaljujem se svima koji mukotrpno rade na ovim projektima gdje mi je izuzetna čast pohvaliti sve udruge i da nam budu još bolji partnerim – rekao je Dumbović.

Rada Vlak, predsjednica Udruge „Naš život“ rekla je nešto više o projektu.

– Danas smo napravili prezentaciju pošto program „Godine nisu važne“ provodimo sad već tri mjeseca pa smo htjeli malo pokazati što mi radimo i što ćemo raditi. Program inače traje dvije godine, na programu je zaposleno sedmero ljudi, s ugovorom o djelu; pedagozi, psiholozi i liječnici specijalisti. Imamo grupu starih i nemoćnih, osobne s invaliditetom, jedna grupa Gerontodomaćica koje su za pomoć u kući, provodimo psihofizičke, psihosocijalne vježbe i radionice za razvijanje socijalnih vještina. U sklopu projekta imamo Nutri klub gdje provodimo školu zdravog kuhanja, a radionice su izuzetno dobro posjećene“, rekla je Vlak. (Grad Petrinja)