Kako bi pomogli svojim poduzetnicima i gospodarstvenicima u krizi zbog epidemije korone, Grad Petrinja odlučio ih je na svojoj prošlotdnoj sjednici Gradskog vijeća osloboditi plaćanja komunalne naknade, odnosno smanjiti cijenu komunalne naknade. Naime, sve tvrtke koje su morale obustaviti rad osloboditi plaćanja komunalne naknade, dok će onima koji zbog epidemije imaju smanjene prihode umanjiti cijenu komunalne naknade za 30 posto ako nisu otpuštali radnike i nemaju dugovanja prema Gradu.

Nadalje, Grad beskamatno odgađa naplatu potraživanja i jačvnih davanja za sve obveznike plaćanja, a roditelje plaćanja vrtića.

Uz to, svi vijećnici odrekli su se naknada za 2020. godinu u korist gospodarskih mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Gradsko vijeće dalo je preporuku Gradonačelniku da donese odluku o ukidanju naknada i za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća pojedinih tvrtki.

U jeku pandemije koja je zatvorila gotovo sve što se dalo zatvoriti, Grad Petrinja odlučio je pomoći lokalnim OPG-ovima koji su do nedavno radili na tržnici. Tako će svaki OPG koji je prodavao svoje prehrambene namirnice na gradskoj tržnici dobiti do 2.000 kuna mjesečno po ispunjenom zahtjevu za dostavu prehrambenih proizvoda kupcima na kućnu adresu.

Iz grada su nam još naglasili kako je Grad Petrinja za potrebe Hitne medicinske pomoći, Odjela pulmologije Sisačke bolnice Dr. I. Pedišić smještene u Petrinji, Doma zdravlja Petrinja kao i Zdravstvene ustanove „Zrinus“ osigurao donaciju zaštitnih odijela, vizira i rukavica.

Ujedno je Grad Petrinja za potrebe Doma za stare i nemoćne i razdiobu obroka umirovljenicima po gradu osigurao vozilo. (M.P.D.)