Grad Pleternica objavio je Javni poziv  kojim se pozivaju svi zainteresirani građani da se uključe u proces kreiranja i planiranja Proračuna Grada Pleternice za 2021. godinu, i to na način da na propisanom obrascu objavljenom na službenim stranicama Grada dostave svoje prijedloge za uvrštenje u Proračun Grada Pleternice za 2021. godinu.

Gradonačelnica Grada Pleternice tu je vijest objavila i na svom Facebook profilu te uputila građane da, osim putem obrasca na službenim stranicama, prijedloge ostave i u komentarima ispod objave. 

Podsjetimo, Pleternica je jedan od gradova koji već nekoliko godina provodi  projekt uključivanja građana u kreiranje proračuna. Građani Pleternice mogu sami predložiti neku promjenu ili to mogu učiniti preko mjesnih odbora. Osim što se sve više građana uključuje u ovaj proces te je kreiranje budućnosti sve više zajednički posao građana i javne uprave, Grad Pleternica i ove je godine prepoznat od Instituta za javne financije te je ocijenjen odličnom ocjenom za transparentnost proračuna. (V.H./FB, Grad Pleternica)