Grad Pleternica uputio je Javni poziv za potporu gospodarstvenicima pogođenim pandemijom Covid-19, a gradonačelnica je obećala brzu reakciju Grada.

“Primili smo puno poziva zainteresiranih gospodarstvenika i nastojali smo maksimalno ubrzati proces raspisivanja javnog poziva za dodjelu potpora. Svjesna sam što je pandemija učinila gospodarstvu i vjerujem kako će i pomoć Grada od 1.000 kn po zaposleniku biti od koristi našim gospodarstvenicima. Kao i obično propisan je zakonski minimum koji se mora ispoštovati, a mi ćemo kao i uvijek maksimalno brzo reagirati kako bi sredstva, koja smo osigurali u proračunu što prije isplatili ” rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

 “Procjenjujemo da ćemo ukupno trebati izdvojiti oko 500 tisuća kuna za sve zahtjeve, a što ćemo podmiriti iz sredstava koje smo na godišnjoj razini osigurali za potpore gospodarstvu u iznosu od 1,6 milijuna kuna” – rekla nam je gradonačelnica Jozić.

Maksimalan iznos potpore iznosi 30 tisuća kuna po korisniku, a detalji Javnog poziva mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Pleternice. (V.H., Grad Pleternica)