Ove godine Ivanić-Grad slavi okruglu 150. obljetnicu otkako je dobio status grada. Tim povodom u organizaciji Grada i Udruge Prijatelji baštine, u centralnom gradskom parku zakopana je vremenska kapsula, koju će otvarati naši potomci za 50 godina. Uz dokumente i simbole ovog vremena u kapsulu je stavljen i škrlet, koji će se moći i nazdraviti prilikom otvaranja kapsule, 8. lipnja 2071. na 200. rođendan Ivanić-Grada.

Tom prigodom svečane govore održali su: Ana Gašparović, predsjednica udruge Prijatelji baštine, vlč. Branko Koretić i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada. Glazbenu točku izvela je Tia Pavelić, učenica glazbenog odjela OŠ Stjepana Basaričeka.
-Na svečanosti su također sudjelovali članovi povijesne postrojbe Ivanić-Grada. Vremenska kapsula Ivanić-Grada, programska je aktivnost udruge za 2021. godinu, temeljem plana rada donesenog u prosincu 2020. godine. Projekt su podržali Grad Ivanić-Grad i Zagrebačka županija. Ponosni smo na velik odaziv ustanova i organizacija koji su dali svoj tekstualni i fotografski doprinos vremenskoj kapsuli- poručili su iz Grada.

-Svake četiri godine kada su lokalni izbori imamo problema oko organizacije proslave Dana Grada, a ove godine, kada je tu covid ti su problemi još i veći. Srećom, imamo udruge koje se bave raznim tematikama, tako je i Udruga Prijatelji baštine predložila jednu originalnu ideju. Drago mi je što kao gradonačelnik mogu uvijek podržati ovakve inicijative- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, te najavio za jesen ako će to biti moguće proslavu Danu Grada.

-Želim još jednom čestitati Dan našega grada i poručujem kako možemo biti ponosni što smo Ivančani i što živimo u ovom lijepom gradu- poručio je Leš. Uz polaganje kapsule, u Muzeju Ivanić-Grada, svi okupljeni mogli su razgledati izložbu, čiji su sadržaj stvorili upravo sami građani Ivanić-Grada.

-Ljubav prema baštini treba prenositi generacijama koje dolaze, kako bismo znali cijeniti svoje korijene. Ovaj je projekt zaista okupio našu lokalnu zajednicu u vremenima kada su nam okupljanja zbog pandemije ograničena. Grad su ljudi i naš grad može biti ponosan što ima takve ljude koji svoja znanja, iskustva i uspomene rado podijele s drugima. Na taj način postajemo tolerantnije i sigurnije društvo- dodali su iz Grada.
Nakon polaganja vremenske kapsule, program se nastavim u prostorijama Muzeja Ivanić-Grada gdje se održala prigodna izložba.(Grad Ivanić-Grad)