Danas 2. travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a Gradska knjižnica Poreč tim povodom objavljuje rezultate njihove prije godinu dana započete velike kampanje „Čita(j)mo da ne oguglamo!“.

Kampanja još traje, s ciljem poticanja razvijanja čitalačkih navika djece i mladih te kvaliteti života predškolske i školske populacije i s ciljem da se omogući besplatna članarina za svu djecu i mlade u dobi do 15-e godine života.

Akcija je naišla na dobar odaziv te je tako u proteklih godinu dana 1.145 djece i mladih obnovilo članstvo u Gradskoj knjižnici Poreč, što je odličan rezultata javljaju iz ove ustanove.

Gradska knjižnica Poreč tako na poseban način promovira i promiče knjigu i čitanje, ne samo u prostorima knjižnice, već i izvan nje, svugdje gdje žive „prijatelji knjige“. Grad Poreč – Parenzo prvi je dao podršku Knjižnici, a pozivu se odazvalo i svih sedam okolnih općina –  Vrsar, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir-Labinci, Tar-Vabriga i Funtana, kojima Knjižnica od srca zahvaljuje.

Čitateljske navike stječu se od najranije dobi, stoga toj dobnoj populaciji posvećujemo izrazitu pozornost, kako organiziranjem prigodnih programa, tako i nabavom popularno – znanstvene te obrazovne literature namijenjene svim dobnim skupinama djece i mladih. Poznato je da je čitanje i poticanje čitanja važno u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju djece i mladih te donosi brojne prednosti za njihov daljnji razvoj. Neka ovo bude još jedan korak dalje u nastojanju da knjiga uistinu do svakoga pronađe put, poručuju iz Gradske knjižnice Poreč uz čestitke za Međunarodni dan dječje knjige. (Grad Poreč)