Sportska zajednica grada Poreča jedan je od osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska) koji sudjeluju na projektu ENDURANCE – Entrepreneurial Capacity-building for Sport, projekta sufinanciranog iz programa Erasmus Plus Europske Komisije. Projekt je usmjeren na povezivanje sporta i poduzetništva te utvrđivanje zajedničkih karakteristika u cilju razvoja novih načina poduzetničkih obrazovanja u sportu.

U cilju doprinosa podučavanju poduzetništva i povezanosti sa sportom uspostavljena je web stranica. Navedenu platformu izradio je španjolski partner IWS (Internet Web Solutions), a partneri će istu konstantno nadopunjavati tijekom provedbe projekta. ENDURANCE web stranica dostupna je na sedam jezika (bugarski, hrvatski, engleski, finski, talijanski, slovački i španjolski), a sastoji se od više odjeljaka.

Web stranica dostupna je online na adresi http://enduranceproject.eu/index.php koja pruža specifične informacije o ciljevima, aktivnostima i rezultatima projekta. Platforma će sadržavati sve informacije o projektu, ishode i rezultate.

ENDURANCE preispituje podučavanje poduzetništva temeljenog na komplementarnostima i zajedničkim karakteristikama sporta i poduzetništva, poput odlučnosti, ustrajnosti, samopouzdanja, izdržljivosti, poštivanja pravila, timske igre, natjecanja, uspjeha / neuspjeha, itd.

Namjera je projekta razviti inovativna rješenja i alate za osposobljavanje za unapređenje poduzetničkog obrazovanja i osposobljavanja kroz VET ekosustav (IVET, viši VET i kontinuirano obrazovanje i osposobljavanje u visokom obrazovanju, učenje odraslih i kontinuirano usavršavanje) iskorištavanjem, na inovativan i operativan način,  veze između sporta i poduzetništva. (Grad Poreč)

Detaljnije informacije o ENDURANCE projektu i ostalim inicijativama SZGP možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.szgp.hr/Porec/eu-projekti/HR

https://www.facebook.com/Endurance