Napreduju radovi na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega kojim se gradi i rekonstruira sustav odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega u vrijednosti od 91.739.804,27 kuna. Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 72,12 posto te nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 27,88 posto. Projekt je to koji obuhvaća rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Predmetni radovi podijeljeni su u tri grupe, a odnose se na izgradnju vodovoda Velika – Požega i DMA zone te izgradnju kanalizacijskih mreža u gradu Požegi i naseljima Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac.

Kada je riječ o radovima iz grupe 3 (rekonstrukcija dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega) trenutno se izvode u dijelu Zrinske ulice – rekonstrukcija kanalizacijske mreže i kućnih priključaka između raskrižja s ulicama Milke Trnine, Ante Starčevića i Pavla Radića, kao i dijelu Sokolove ulice gdje je rekonstruirano 267 metara kanalizacijske mreže, a upravo se ispituje asfaltna podloga.U Ulici Pavla Radića započeli su radovi na rekonstrukciji 1334 metara kanalizacijske mreže promjera 500 mm, a do sada je izvršeno 320 metara.

-Radovi u Gradu Požegi izvode se planiranim intenzitetom, uz prethodno odobrene elaborate Privremene prometne regulacije, ovim putem molimo naše sugrađane za razumijevanje i strpljenje kako bi se radovi na izgradnji kanalizacije čim prije uspješno priveli kraju, pozvali su iz Grada.

– Zamolit ću naše drage sugrađane za malo strpljenja, da budu razumni i shvate kako radimo jedan iznimno važan i zahjevan posao. Zajedničkih snagama dovest ćemo na jednu primjerenu razinu sve naše ulice što naši sugrađani i zaslužuju. Hvala svima koji sudjeluju u ovom projektu i brinu da ga završemo što kvalitetnije. Ponosan sam što u mom mandatu završavamo nešto što je našim sugrađanima obećavano zadnjih 40 godina, ali i pozivam da se svi priključimo na tu kanalizaciju da taj veliki projekt u koji je uloženo mnogo ima svoj smisao. – poručio je gradonačelnik Puljašić. (Grad Požega)