Ljubitelji motora doći će na svoje jer pred nama je još jedan oktanski vikend na Glavici. Riječ je o Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u cestovnim moto utrkama čiji je organizator Moto klub Požega-Promet, a Požegu će ove godine predstavljati samo dva domaća vozača, Krešimir Pavelić i Igor Zubić u kategoriji oldtimera. 

– Do sada imamo prijavljeno oko 70 sudionika. Vozit će se četiri utrke prvenstva Hrvatske. To su cestovne moto utrke, oldtimer utrke, skuteri i “super moto” koja ima četiri klase. Imamo deset klasa oldtimera plus prikolice što će biti revijalna utrka – ispričao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba „Požega – Promet“ koji već tradicionalno organizira ovu atraktivnu utrku.

Jedan od najstarijih vozača u Hrvatskoj koji će Požegu predstavljati na ovome natjecanju je Krešimir Pavelić koji je izrazio svoje zadovoljstvo održavanjem utrke na Glavici, ali i svoju zabrinutost zbog sve manjeg broja mladih vozača. 

– Bili bi zadovoljni da imamo pristup Glavici dva vikenda u mjesecuda se dečki  s prometa i ulice povuku u kontrolirane uvjete. To je ponekad opasan sport, ali na poligonu je sigurnije jer nema drugih sudionika u prometu. Taj poligon bi trebao biti na  korištenje građanima, ne samo Požege, a poslije mi imamo ideje kao što je škola sigurne vožnje. Sramota je da moramo ići trenirati na poligon u Banja Luku jer je on najbliži, a imamo poligon u Požegi – rekao je Krešimir Pavelić. (Grad Požega)