U Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila. Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Uz domaćine gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima te predsjednika Gradskog vijeća Dragana Zlatovića i gradske vijećnike, svečanosti su nazočili državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, župan Goran Pauk, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić, biskup u miru msgr. Ante Ivas te ostali uzvanici.

Na početku svečane sjednice, pozdravnim riječima obratio se predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Dragan Zlatović koji je podsjetio na izazovnost vremena u kojem se nalazimo te se zahvalio svima koji su doprinijeli boljitku života u našem gradu. Prigodnim govorom uzvanicima se obratio i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

Nakon što se zahvalio svim Šibenčankama i Šibenčanima na odgovornosti i disciplini  koju su prethodnih mjeseci pokazali čuvajući vlastito zdravlje, kao i zdravlje i dobrobit svojih sugrađana, “položili zajedno ispit solidarnosti i ljudskosti s najvećom ocjenom i još jedanput, kao što bezbroj puta kroz svoju burnu povijest, pa i u rujanskom ratnom podvigu čiju 29. obljetnicu obilježavamo”, kazao je kako je pred Gradom novi izazov:

-Proračunska sredstva su skromnija, a naša je zadaća sprovesti u djelo sve investicije i razvojne projekte, Projekt Aglomeracija se nastavlja,  raspetljali smo i gordijski čvor oko 28 hektara atraktivnog zemljišta bivšeg TEF-a. I Razvojni projekt Batižele na kojem temeljimo budućnost grada ulazi u fazu ispitivanja interesa potencijalnih ulagača. Čvor Rokići, Studentski dom Palacin, projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana, izgradnja infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Podi, osnivanje vlastite prijevozničke tvrtke, otvaranje Kuće umjetnosti Arsen, Hrvatskog centra koralja Zlarin… to je samo dio projekata koji ne staju, niti smiju stati jer je to jedini način realizacije onoga za što su nas građani ovlastili na izborima. Povjerili su nam odgovoran posao da u svakom kutku grada izjednačimo komunalni i društveni standard zahtjevima suvremenog života. Na nama je da Šibenik učinimo sredinom ugodnom za  život, vodeći se pritom samo jednom niti vodiljom – da u svemu što radimo uvijek na prvom mjestu ističemo interese Grada i građana- poručio je uz ostalo gradonačelnik Željko Burić i čestitao svim ovogodišnjim laureatima, dobitnicima nagrada i priznanja.

Nagrada Grada Šibenika dodijeljena je Udruzi navijača Šibenski funcuti, za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije Covid-19.

Plaketa Grada Šibenika dodijeljena je Anti Baraniću za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, Božidaru Bausu za osobni dugogodišnji doprinos u području kulture Grada Šibenika, Petru Popoviću (posthumno) za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva, Rotary klubu Šibenik za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika, Motociklističkom klubu „Galebi“ za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje.

Grb Grada Šibenika dodijeljen je Dubravku Jelačiću Bužimskom za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik i grada Šibenika. (Grad Šibenik)