Na Veleučilištu u Šibeniku, na svojoj 22. sjednici, gradski vijećnici su, u sklopu Dnevnog reda, usvojili Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja po raspisanom Javnom pozivu za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika. Sukladno kriteriju za odabir najpovoljnijeg ponuditelja – najviše ponuđene cijene, Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda  je predložilo odabir ponuditelja FOOTBALL SMART INTERNATIONAL d.o.o.,iz Zagreba, koji je dostavio urednu, pravodobnu i potpunu, prvorangiranu ponudu, te je prijedlog usvojen, izvijestili su iz Grada.

Podsjetimo, prije dva tjedna u Gradskoj upravi održano je otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d.  u vlasništvu Grada Šibenika. Predmet poziva je bila prodaja 297.056 komada dionica HNK Šibenik s.d.d. nominalne vrijednosti 59.411.200,00 kuna, a što iznosi 94,59 posto temeljnog kapitala za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo kojeg čini sedam članova: zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, pročelnici Slobodan Tolić, Tihomir Paškov i Ante Galić, pomoćnik pročelnika Ivica Živković, ravnatelj JU Sportski objekti Andrija Španja te Joško Jurić, predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika. Povjerenstvo je utvrdilo kako su na Javni poziv pristigle dvije ponude, tvrtka Football Smart International d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu te Galaxy Capital s.a.r.l. sa sjedištem u Rabatu, Maroko. Tvrtka Football Smart International d.o.o. ponudila je cijenu od 751.000,00 HRK, dok je tvrtka Galaxy Capital s.a.r.l. ponudila cijenu od 420.000, 00 HRK.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2020. godini. Nagrada Grada Šibenika bit će dodijeljena Udruzi navijača Šibenski funcuti – za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije Covid-19. Plaketa Grada Šibenika bit će dodijeljena Anti Baraniću – za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, za sve bliceve kojima je povijest uhvatio u sadašnjosti sačuvavši je za budućnost, Božidaru Bausu – za osobit dugogodišnji doprinos u području kulture grada Šibenika, Petru Popoviću (posthumno) – za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva, Rotary klubu Šibenik – za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika, Motociklističkom klubu „Galebi“ Šibenik – za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje. Grb Grada Šibenika bit će dodijeljen Dubravku Jelačiću Bužimskom – za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala – Šibenik i grada Šibenika. (PL/Grad Šibenik)