Moj prvi odlazak u kino, tako su u Tvrđavi kulture nazvali program kratkih igranih i animiranih filmova namijenjenih najmlađim gledateljima – djeci predškolskog uzrasta, koji se održao prošlog vikenda i izmamio osmjehe na lica malih gledateljica i gledatelja.

-Djeca najmlađe dobi uz ovaj program mogli su prvi puta uživati u čaroliji filmske projekcije na velikom platnu, a sudjelovali su i u izrađivanju filmskih diplomica koje će ih podsjećati na njihovo prvo kino iskustvo. Kreiranjem posebnog i drugačijeg doživljaja želimo utjecati na stvaranje novih generacija kinopublike u Šibeniku, a gostujući program Moj prvi odlazak u kino samo je jedan od prvih takvih susreta – poručuju iz Tvrđave kulture, gradske kulturne ustanove koja upravlja šibenskim tvrđavama, a od lipnja kada je svečano otvorena i Kućom umjetnosti Arsen, smještenom u preuređenom bivšem kinu Odeon na obali.

Program Moj prvi odlazak u kino ostvaren je u suradnji sa zagrebačkim KinoKinom, međunarodnim dječjim filmskim festivalom, a donio je u Šibenik osam filmova u trajanju od 2, 5 do 8 minuta iz Rusije, Švedske, Španjolske, SAD-a, Velike Britanije, Slovenije i RH. (Grad Šibenik/sibenski.slobodnadalmacija.hr/kucaarsen.hr)