Grad Šibenik prijavio je projekt ”Adaptacije ureda Turističke zajednice Zlarin” na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – Program razvoja otoka u 2021. godini. Odlukom o odabiru projekata Gradu Šibeniku odobreno je 150 tisuća kuna za financiranje projekta, a ukupna vrijednost projekta je 282.528,13 kuna.

Spomenuti program  nastavlja pružati podršku malim, ali kapitalnim, projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima.  Cilj projekta je unaprjeđenje turističke infrastrukture na otoku Zlarinu, čime će se izravno pridonijeti povećanju dostupnosti relevantnih informacija i usluga. Kroz odobreni projekt će se, konkretno,  adaptirati dotrajali prostor ureda TZ Zlarin, sanirat će se zidovi, zamijeniti električne instalacije i postojeća stolarija.

Grad Šibenik, inače, od 2015. godine kontinuirano aplicira na Program razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Do sada su se kroz rečeni Program financirali sljedeći projekti: Izgradnja dječjih igrališta na otocima Krapnju i Žirju – 2015. godine, sanacija nerazvrstane ceste na otoku Žirju – 2017. godine, adaptacija šetnice na otoku Krapnju – 2018. godine, izgradnja sportskog parka/ vježbališta na otvorenom na otoku Zlarinu – 2019. godine, nastavak sanacije mreže nerazvrstanih cesta na otoku Žirju – 2019. godine i sanacija krovišta ambulante na otoku Kapriju – 2020. (Grad Šibenik)