Simboličnim presijecanjem vrpce na ulazu u lift kojim osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti mogu stići u prostorije Udruge umirovljenika Krešimirova grada, Julija Karadakić, mlada “Krkina” parakaratašica i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i službeno su označili kraj projekta adaptacije prostorija šibenske Udruge umirovljenika Krešimirova grada na adresi Stjepana Radića 6A u Šibeniku. Riječ je o projektu pod nazivom “Revitalizacijom do boljeg društva” kojim je, osim što je osobama s invaliditetom omogućen pristup sjedištu Udruge, donedavno neugledni gradski prostor uređen po visokim standardima za potrebe brojnog članstva najmlađe umirovljeničke udruge u Šibeniku.

Projekt je, kako je uvodno istaknuo Vinko Piližota, predsjednik Udruge,  vrijedan 1.556.781,44 kuna. Sama Udruga ga je provela s Gradom Šibenikom, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Govoreći o projektu u sklopu kojega je razvijeno čak 17 programa za umirovljeničku populaciju, Piližota je istaknuo kako se Udruga u partnerstvu s Gradom  okrenula europskim fondovima te na taj način uspjela namaknuti sredstva za uređenje prostora primjerenog europskom umirovljeniku.

Gradonačelnik Željko Burić, pak, ovom je prilikom čestitao nositelju projekta na uspješno završenom poslu koji podrazumijeva i povećanje raspona usluga namijenjenih građanima u lokalnoj zajednici, osiguranje veće socijalne uključenosti i interakcije starijih osoba sa mladima.

-Prilagodbom i adaptacijom prostora te ugradnjom lifta za invalide otklonjene su arhitektonske barijere do prostora Udruge u kojemu će se održavati različite edukativne radionice te zabavna i kulturna događanja. Na tome vam čestitam te želim puno uspjeha u daljnjem radu-rekao je gradonačelnik Burić. (Grad Šibenik)