Nakon što je Šibenik iz prve dobio prvoligašku licencu otklonjena je i posljednje prepreka za povratak u elitni rang hrvatskog nogometa. Osim sportskih, financijskih, pravnih i administrativno-stručnih kriterija u klubu su za dobivanje željenog papira morali zadovoljiti i infrastrukturne kriterije. Stoga ne čudi što se na Šubićevcu radilo i radi punom parom. Tim više što će se 1. kolovoza na šibenskom stadionu odigrati finale Kupa Hrvatske. Do tada bi Šubićevac trebao izgledati kao ‘bombončić’, a radove će zajednički financirati Javna ustanova Športski objekti i Hrvatski nogometni savez.

Među ostalim, na prva tri reda zapadne tribine bit će postavljene stolice, čime će se kapacitet sjedećih mjesta povećati za nekih šesto mjesta, a moguće je da će se dio njih postaviti i na istoku. Također, skinut će se ograda na zapadu i postaviti niža, kako bi prva tri reda imala nesmetan pogled na travnjak. Iz istog razloga klupe za rezervne igrače preselit će se na istočnu stranu, gdje će biti postavljen betonski plato, a i tamo bi, saznajemo, trebala biti postavljena niža ograda. Također, dijelom će se obnoviti i rasvjetni stupovi, odnosno reflektori.

Iz kluba su nas izvijestili kako će se povećati i kapacitet svečane lože, a bit će još nekih ‘šminkanja’. Zahvaljujući Funcutima i vanjski zid na zapadnoj strani stadiona dobit će novo ruho. On je već ‘izgletan’ i opituran u šibenskim bojama, a na koncu bi trebao biti ukrašen prigodnim muralom.

– Ovom prilikom htio bih se zahvaliti Funcutima koji su se na taj način također uključili u ‘šminkanje’ našeg stadiona. To je lijepa gesta – kazao je sportski direktor Šibenika Ivan Bulat. (Šibenski Portal)