U Slavonskom Brodu u tijeku je program Ljeto u Brodu.

Program je bogat besplatnim sportskim aktivnostima, raznim radionicama iz područja STEM-a i kreativnosti i umjetnosti, namijenjen školarcima. Neke od zanimljivih aktivnosti u tijeku za izdvojiti su tečaj kajaka i kanua, kuglanja, plesa, a uz spomenute, tu su i radionice animiranog filma, virtualne stvarnosti, filmski maratoni te mnoge druge.

,,Ljeto u Brodu” sjajna je prilika za sve mališane da i tijekom ljetnih praznika, u pauzi od škole, ne zaborave biti aktivni, da nastave razvijati svoje vještine te stjecati nova prijateljstva u opuštenoj atmosferi među vršnjacima, na brojnim lokacijama u gradu.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Slavonskog Broda, Zajednicom tehničke kulture Grada Slavonskog Broda i Klubom podvodnih aktivnosti Marsonia, osmišljen je program tako da svako dijete, prema svojim sklonostima, pronađe nešto što mu se najviše sviđa.

Na aktivnosti koje se održavaju u srpnju i kolovozu, mogu se prijaviti svi zainteresirani, uz prethodnu najavu, a grupe se formiraju do popunjavanja mjesta. Kontakt podatke i pojedinosti svake radionice priložene su uz raspored o grupama. (Grad Slavonski Brod)