Na radost brojnih malih i velikih stanovnika kotara, uz obilje plesa i glazbe, večeras je otvoren dugoočekivani Športski-rekreacijski centar na Mejašima. Centar, vrijedan 1,5 milijuna kuna, nalazi se neposrednoj blizini osnovne škole, a raspolaže s čak pet dječjih, dva nogometna i jednim košarkaškim igralištem.

-Ovo je najljepša slika Mejaša – proširena škola, nova igrališta i puno sretne djece! Draga djeco, čuvajte ova igrališta kako bi i generacije nakon vas u njima guštala. U ovoj godini napravili smo 13 igrališta.  Napravit ćemo ih još da svatko dijete u Splitu, ispred svoje kuće, može uživati u svom igralištu. Što je ljepše od dječjeg žamora i veselja na jednom igralištu – kazao je na otvorenju gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je sa suradnicima obišao novi Športsko-rekreacijski centar.

S nekoliko prigodnih riječi obratio se i predsjednik Gradskog kotara Mejaši Vice Mihanović kazavši, među ostalim, da se vrijednost novog centra najbolje može izmjeriti količinom decibela dječjeg smijeha koji će odzvanjati sa športskih terena. Večerašnjoj svečanosti nazočili su brojni uzvanici, među kojima i splitski osvajači olimpijskih medalja koji su posebno pozdravljeni. Izgradnjom ovog novog sportskog objekta dobiven je novi sadržaj za građane te je osigurano kvalitetno sportsko igralište, ali i mjesto za druženje u ovom kotaru sa najviše djece u gradu podno Marjana. (Grad Split)