Izvedbom himne RH Lijepa naša i po prvi put školske himne OŠ Pujanki početkom ovoga tjedna proslavljen je završetak radova na dogradnji školske zgrade i početak nastave u novom dijelu škole. Uz prigodni program učenika brojnim uzvanicima obratili su se ravnatelj Mate Glavinović, predsjednik GK Pujanke Petar Gudić, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin. Blagoslov škole, učenika i svih nazočnih na današnjoj svečanosti dao je župnik don Bože Renjić.

Ovo je za nas dan ponosa, zadovoljstva i sreće – istaknuo je ravnatelj OŠ Pujanki Mate Glavinović zahvaljujući se svima koji su doprinijeli da učenici i zaposlenici škole nakon niza godina dobiju novi dio zgrade i izvrsne uvjete za svoj rad.

Ovo je vaša škola koju su sagradili vaši roditelji odvajajući novac za nju, gradila se 18 mjeseci da bi bila najljepša škola ne samo u Splitu nego u cijeloj Dalmaciji, a da bi smo je sagradili i postigli cilj bilo je potrebno zajedništvo – poručio im je uz napomenu da budu ponosni na svoju školu i da je čuvaju za sebe, ali i za sve one koji će je nakon njih koristiti.

Čast da zajedno s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom službeno proglasi otvorenim novi dio škole pripala je najboljem učeniku Antoniu Sivri koji je osvojio 3. mjesto na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz Geografije, nakon čega je uz pjesmu Marjane, Marjane i vatromet balona nastavljeno slavlje u ovoj splitskoj osmoljetki.

Nastavu u splitskoj OŠ Pujanke koja je danas proslavila 30. godišnjicu osnutka i otvaranje nove školske zgrade pohađa nešto manje od 600 učenika, a škola je novom dogradnjom napokon iz trosmjenskog prešla u dvosmjenski rad. Ove jeseni upisana su tri nova razreda prvašića. Dogradnju škole financirao je Grad Split i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u tijeku je projektiranje školske dvorane i vrtića koji bi trebali biti sagrađeni u sljedećoj fazi.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavama za medije nakon svečanosti u školi istaknuo je kako je ova gradska vlast u posljednjih dvije i pol godina u splitsku djecu i njihovu budućnost uložila više od 60 milijuna kuna. Dovršili smo i opremili OŠ Žnjan Pazdigrad, nakon toga smo proširili OŠ Mejaši te završili nadogradnje OŠ Pujanki, vrijedan više od 33 milijuna kuna, a sve je plaćeno iz gradskog proračuna. Otvorili smo radove na proširenju i obnovi škole Kamen Šine gdje ćemo ukinuti treću smjenu, a u tijeku je i obnavljanje i adaptacija škole na Brdima. Kada tome pridodamo i energetske obnove škola Skalice i Pojišan onda možemo govoriti o jednom ozbiljnom poslu, poručio je gradonačelnik. (Grad Split)