Grad Split provodi javno savjetovanje o Odluci namjene korištenja objekta „Četiri palme“ u Šimićevoj ulicu u Splitu te o dva nacrta prijedloga pravilnika, jedan o besplatnom smještaju roditelja/skrbnika/udomitelja djece na liječenju i rehabilitaciji u objektu „Četiri palme“ te drugi o besplatnom smještaju bivših korisnika Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladih u dobi iznad 21 godine koji izlaze iz sustava socijalne skrbi.

Javna savjetovanja traju do 24. kolovoza, a svoje prijedloge i mišljenja građani mogu poslati na naznačenu mail adresu u obrascu.

Podsjetimo, projekt „Četiri palme“ – trenutno zapušteni objekt u Šimićevoj ulici koji će se preobraziti u dom za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te dom za roditelje čija se djeca liječe na splitskom KBC-u vrijedan je oko 10 milijuna kuna, a bespovratnih 4.464.010,86 kuna osigurano je iz ITU mehanizma. Plan je „Četiri palme“ pretvoriti u građevinu stambene namjene koja će imati 8 stambenih jedinica: šest garsonijera i jedan trosobni stan koji će biti namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja te jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece bez prebivališta u gradu Splitu, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split. Realizacijom ovog projekta u 2021. godini Grad Split će iskoračiti ponudom novih socijalnih usluga namijenjenih ranjivim skupinama. (Grad Split)