Grad Supetar objavio je Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj odnosno akademskoj godini 2020./2021, a objavljeno je kako će se ukupno dodijeliti deset učeničkih i najmanje deset studentskih stipendija.

Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni učenici srednjih škola kao i studenti preddiplomskih i diplomskih studija uz uvjet da imaju prijavljeno prebivalište u Supetru u trajanju od minimalno godinu dana te da su hrvatski državljani.

Visina učeničke stipendije iznosi 693,75 kuna,  studentske 1.156, 25 kuna, a dodjeljivat će se tijekom deset mjeseci. Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata su vrsta škole, godina obrazovanja, prethodni obrazovni uspjeh, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati te nadarenost .

Inače, Super  je jedan od rijetkih hrvatskih gradova kojemu broj stalno naseljenih stanovnika iz godine u godinu raste, a čemu svakako doprinose i brojne demografske mjere poput ove koja se odnosi na stipendije. Nedavna analiza pokazala je da je Supetar osmi grad u Hrvatskoj po visini stipendija, a spomenimo i kako je krajem prošle godine kao poticaj za upis prvog razreda srednje škole gradonačelnica Ivana Marković učenicima podijelila jednokratne novčane nagrade od 1.000 kuna te prigodne darove.(V.H., Grad Supetar)