Grad Sveta Nedelja i ovog ljeta je bogat raznovrsnim događanjima, pa tako i onima iz svijta sporta.
Prošli tjedan priređen je košarkaški 3×3 turnir u Orešju u organizaciji Udruge 3D, KK Sveta Nedelja i Mjesnog odbor Orešje, a kao i protekle tri godine, ovaj košarkaški turnir privikukao je velik broj natjecatelja, ali i gledatelja, budući da je 3×3 košarka trenutno najbrži rastući sport planeta.
Naravno, uz bogat nagradni fond za natjecatelje tu je bilo i pregršt zabavnog sadržaja za sve posjetitelje – od dječjih radionica do glazbenih nastupa.
A drugu godinu za redom grad je domaćin i- utrke ‘Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend’, ovog puta utrka je rasprodana’!
-Pridružit će nam se 2000 natjecatelja iz cijelog svijeta.  Vjerujem da svi znamo priče o spartanskom odgoju koji je bio poseban oblik grčke kulture jer se temeljio na hrabrosti, treningu, borbenosti i neustrašivosti. Nekoliko tisuća godina kasnije Sparte kao takve više nema, ali dan danas ju spominjemo ako želimo neku situaciju, osobu ili prepreku okarakterizirati teškom ili neustrašivom. Uvijek težim promociji sporta, osobito danas kada se ljudi sve više zatvaraju u svoje domove, a igrališta i loptu zamijenila su računala. Zato smo i ove godine organizirali utrku za djecu kako bi najmlađi imali priliku pokazati svoju snagu i osjetiti sportski duh, zajedništvo i atmosferu. Spartan utrka ove godine dolazi 20. i 21.7. na jezero Orešje te vas sve skupa pozivam na nesvakidašnju i posebnu utrku kako bi i sami posvjedočili zašto utrka nosi spartanski naziv!- izvijestio je i poručio gradonačelnik Dario Zurovec u objavi putem facebooka. (PL)