Svetonedeljska vatrogasna zajednica je ponos ovoga grada.
-Mirna srca mogu reći kako su naši vatrogasci u mnogočemu za primjer drugima – i u županiji, i u ostatku Hrvatske, što su pokazali u više navrata intervenirajući diljem Lijepe naše, ovi vrijedni i hrabri ljudi zavrjeđuju svaku potporu u svome djelovanju pa smo, nakon usuglašavanja sa zapovjedništvom i predsjedništvom, pokrenuli proces nabave multifunkcionalnog vatrogasnog vozila s 25-metarskom platformom te spremnikom vode i pjenila koje će znatno olakšati gašenje požara i spašavanje- objavio je gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, putek Facebooka.
Grad ovime, dodao je gradonačelnik, samo nastavlja vrlo uspješan proces opremanja svetonedeljskih vatrogasaca koji je jamstvo veće sigurnosti građana i njihove imovine, jednako je tako važno da su, uz bolju opremu, i naši heroji bolje zaštićeni.
-Kao gradonačelniku, od iznimne mi je važnosti da oni koji se žrtvuju za druge znaju da imaju podršku Grada. Mi jesmo i želimo ostati sredina za primjer drugima- zaključio je i poručio gradonačelnik.  (Grad Sveta Nedelja)