U prostorijama Društvenog doma Strmec održana je 4. redovna sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen  sadržavao je 14 točaka.

Na aktualnom satu pitanja vijećnika doticala su se ponajviše komunalne problematike, a kroz odgovore smo čuli nešto o planovima Grada.  Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je, tako, između ostaloga, kako Grad namjerava tijekom iduće godine otkupiti Caritasovu kuću, prema procjeni  ovlaštenog procjenitelja, a uz postojeće korisnike tog prostora, Mjesni odbor Jagnjić Dol i Svetonedeljsku udrugu mladih, iskaz interesa uputila je i logopedska služba.

Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak istaknuo je kako je je nakon nekoliko provjera na terenu utvrđeno da u Ulici Petra Preradovića i Stanka Vraza učestalo dolazi do puknuća cijevi, a u svrhu cjelokupne sanacije odlučeno je da će se uz izmjenu vodoopskrbnog cjevovoda izvesti i fekalna kanalizacija. U ovom trenutku oko 20ak osoba predalo je zahtjev na priključenje na kanalizaciju, te se čeka povratna informacija Zagrebačkog holdinga.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2021. godinu i projekcije proračuna za 2022. i 2023. godinu i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2021. godinu uvodno je obrazložio gradonačelnik Zurovec istaknuvši kako se radi o smanjenju za otprilike 22 milijuna kuna. Proračun za 2021. godinu, uključujući i proračunske korisnike Dječji vrtić Slavuj i Kulturni centar Sveta Nedelja, nakon prihvaćanja rebalansa iznosi 117.507.602 kn.

„Vezano uz promjene u iznosima komunalnih radova do istih je došlo zbog poskupljenja materijala u građevinskoj industriji, kao i zbog poskupljenja naftnih derivata“ istaknuo je gradonačelnik.  Bez rasprave i većinom glasova prihvaćene su i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2021. godini, (Grad Sveta Nedelja/PL)