U utorak, 26.09.2023. su na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje prvi put službeno koristili sustav “eGlasanje” za elektroničko praćenje rada sjednice, uvođenje sustava eGlasanje predstavlja značajan iskorak u modernizaciji rada Gradskog vijeća, brže i učinkovitije donošenje odluka, a istovremeno poboljšava transparentnost rada Vijeća.
Prednosti sustava su: digitalna distribucija materijala- vijećnicima je sada omogućen pregled materijala točaka u samom sustavu u bilo koje vrijeme, brže i učinkovitije donošenje odluka: Sustav omogućuje elektroničko glasovanje o svim točkama Dnevnog reda, što skraćuje vrijeme potrebno za donošenje odluka, poboljšana transparentnost rada: Rezultati glasovanja vidljivi su transparentno svima na projektoru, što povećava odgovornost vijećnika i poboljšava transparentnost rada Vijeća.
Uređena je rasprava vijećnika: Sustav omogućuje elektroničku prijavu vijećnika za pitanja na aktualnom satu i prijavu za raspravu po točkama Dnevnog reda. Definira se automatski lista prijava i pomoću timera (brojača) uređeno vrijeme trajanje govora prema Poslovniku Gradskog vijeća čime se postiže transparentnost prijava i održavanja rasprava.
-Grabimo i dalje prema budućnosti – izvijestio je o uvođenju “eGlasanja” i poručio gradonačelnik Dario Zurovec u objavi putem Facebooka. (PL)