U Svetom Ivanu Zelini, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je prihvaćena odluka o povećanju jednokratnih naknada za novorođenu djecu.

“Dosad je ta naknada iznosila 1.500,00 kuna za prvo dijete te uvećanje za 500,00 kuna za svako sljedeće dijete. Novom odlukom naknade su povećane na 2.000,00 kuna za prvo dijete, 3.000,00 kuna za drugo dijete te 4.000,00 kuna za treće i svako sljedeće dijete” – pojasnio je na svom FB profilu gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Košćec.

Sve što trebaju napraviti roditelji djeteta je podnijeti ispunjen zahtjev te priložiti uvjerenje o prebivalištu ili presliku važeće osobne iskaznice roditelja te rodni list i uvjerenje o prebivalištu za dijete. Zahtjev za jednokratnu naknadu za novorođeno dijete podnosi se do navršenih šest mjeseci života djeteta. Pravo na naknadu imaju i posvojitelji djece do tri godine starosti.

Inače, Sveti Ivan Zelina je među gradovima koji su u prošloj godini zabilježili pozitivne trendove i rast broja rođenih beba u odnosu na 2019. – imali su čak 16 beba više nego godinu ranije. (V.H./FB)