Uoči Dana Grada Trilja  u programu Hit radija gostovao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Zbog pandemije koronavirusa Trilj ove godine za dane svog zaštitnika sv. Mihovila neće imati tradicionalno obilježavanje Dana Grada, a izostat će i robno-stočni sajam. Gradonačelnik Šipić izrazio je žaljenje što neće biti sajma kojeg Triljani njeguju više od 100 godina.

Ovu Odluku donio je Stožer civilne zaštite Grada Trilja.

Na blagdan Grada, 29.9. radit će ugostiteljski objekti, ali ni njihov prihod neće biti velik jer se ne očekuje velik broj gostiju, a neće biti ni tradicionalne Mihovilske procesije, ali će se održati svečano misno slavlje koje će predvoditi mons. Ante Jozić. Misa će se održati na otvorenom uz obvezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Unatoč koronavirusu gospodarstvo napreduje, a Triljani su i dalje pri samom vrhu ljestvice po korištenju sredstava iz europskih fondova. Poseban naglasak gradonačelnik Ivan Šipić stavlja na demografiju kao i stvaranje preduvjeta Triljanima za ostanak na svom području. Tako je naglasio kako se uskoro završava novi dječji vrtić u kojem će biti jaslice za djecu te ih više roditelji neće morati voditi u Sinj.

Na području grada Trilja u posljednje vrijeme uloženo je više od milijardu kuna, a samo 600 milijuna uložilo se u Radnu zonu Čaporice, prenosi ferrata.hr.

-U Čaporicama je zaposleno preko 400 osoba, a imamo još nekoliko ulagača koji su interes vidjeli u našoj zoni. Također smo uložili 24,9 milijuna kuna u PUC 3LJ za građenje objekta, za opremanje laboratorija elektromehaničkom opremom 3, 9 milijuna kuna, a za namještaj i inventar 0,4 milijuna kuna. Kako je već poznato, ove godine odobren nam je projekt CEKOM-a 3LJ kojega realiziramo u suradnji s partnerima, a cjelokupan projekt iznosi 72 milijuna kuna, kod toga 47, 2 milijuna kuna su bespovratna sredstva EU. U Aglomeraciju ćemo uložiti 94,9 milijuna kuna. U tijeku je izgradnja i opremanje Vatrogasnog doma u koji je za izgradnju uloženo 6,3 milijuna kuna, a za opremanje 0,6 milijuna kuna. Obnavljamo i Dom kulture u vrijednosti od 0,65 milijuna kuna, obnavlja se i Gradski park za 0,68 milijuna kuna. U izgradnju i opremanje vrtića i jaslica uložit će se nešto manje od 7 milijuna kuna. Također smo u projektu izgradnje plaže Drinić te igrališta kod Bile Glavice, a vrijednost radova je 0, 5 milijuna kuna. U objekte za posljednji ispraćaj uložili smo 0,8 milijuna kuna- rekao je u programu Hit radija triljski gradonačelnik Ivan Šipić.

Uz ostalo, posebno se zahvalio Vladi RH, predsjedniku i svim ministarstvima, Županiji SD, županu i njegovim suradnicima, svim institucijama , a posebno je, na dobroj suradnji, zahvalio policiji s kojim imaju i zajedničkog zaštitnika Sv. Mihovila Arkanđela. Šipić se zahvalio i svim vijećnicama i vijećnicima triljskog Gradskog vijeća bez čije potpore, kako je kazao, sigurno ne bi bilo nabrojanih projekata.(FB Ivan Šipić/Ferata.hr)