Počeli su građevinski radovi na vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje aglomeracije Trilj, koji uključuje izgradnju kanalizacijske mreže za pet triljskih naselja – Trilj, Košute, Vedrine, Jabuka i Grab. Radovi su počeli jučer, 19. siječnja te je riječ o vrlo važnom i velikom projektu, koji je najavljivan godinama.

-Prije dvije godine u Trilju smo potpisali ugovor o izgradnji projekta Aglomeracija Trilj. Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković- kazao je gradonačelnik Ivan Šipić. Cijeli posao pripreme projekta odradila je tvrtka Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, ovo je za Trilj jedan od najvažnijih i najkapitalnijih projekata, za koji su sredstva većim dijelom osigurana iz EU fondova.

Ukupna vrijednost radova na vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje aglomeracije Trilj je 94 milijuna i 925 tisuća kuna s PDV-om, a izvođač radova je Zajednica ponuditelja Kavelj d.o.o., Inero d.o.o i Goran i Zoran d.o.o..

Završetak radova izgradnje očekuje se u drugoj polovici 2022.

Direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Milan Smoljo kazao nam je kako će izgradnjom kanalizacijskog sustava biti obuhvaćeno oko 880 domaćinstava u svih pet naselja. Osim toga za dio domaćinstava, gdje bude potrebno, izvršit će se i zamjena vodovodnih cijevi kako bi se poboljšala vodoopskrba, a dio potrošača koji nisu priključeni na vodovodnu mrežu dobit će mogućnost priključka na vodovod.

-Uspjeh projekta ocjenjuje se prema više parametara, a jedan od njih je broj priključenih domaćinstava na kanalizacijski sustav. Nakon završetka radova na kanalizaciju će se moći priključiti oko 880 domaćinstava. Naš cilj je priključak minimalno 80 posto domaćinstava, a naravno da ćemo voditi računa da se sva domaćinstva priključe- kazao je i upoznao Smoljo. Dodajmo kako će dio troškova priključka na kanalizacijski sustav snositi i sami građani. I to u dijelu izvođenja radova od stambenog objekta do šahta za kanalizaciju koji će tom prilikom biti postavljen na rubu svake od parcela, istaknuli su iz Grada. (Grad Trilj)