Jedna od tema koja je naročito zanimala vijećnike na prošloj sjednici bilo je i stanje s drvenim mostom, s obzirom na osjetljivost tog zahvata. Grad je ponovno u svoj rad uključio Društvo arhitekata Split koje će provesti arhitektonski natječaj, smatrajući kako je to najbolje rješenje, postupak je pokrenut i do kraja mjeseca natječaj će biti objavljen, izvijestili su iz Grada.

Podsjetimo, od prošle jeseni, preciznije, utorka, 24. studenog, zatvoren je drveni pješački most preko trogirske Foše te se zabranjuje zadržavanje ljudi i povila ispod mosta. Naime, redovnim pregledom utvrđena su značajna oštećenja u konstrukciji, a dodatnim pregledom ovlaštenog inženjera isto je i potvrđeno te je procijenjeno da su nosivost i stabilnost mosta nedostatne zbog čega most nije u adekvatnom stanju za korištenje i prelazak. U cilju očuvanja sigurnosti i zdravlja građana, Gradska uprava odlučila je most zatvoriti do daljnjega. Most je kao privremeno rješenje izgrađen 2006. S vremenom je postao trajno, no  ozbiljnije se u njegovo održavanje počelo ulagati tek 2017. Vremenske prilike ostavile su značajan trag na drvenoj građi.

-U zadnje tri godine posvetili smo se održavanju drvenog mosta koliko je bilo moguće, a ovim posljednjim pregledom možda smo spriječili i tragediju. Odluka o zatvaranju mosta sigurno nije najpraktičnija za dio građana, ali s obzirom na to da sigurnost nema alternativu, predstavlja jedinu moguću opciju u ovom trenutku. Nismo se ni mi nadali da će ovakvo nešto biti potrebno, ali ispostavilo se da most ozbiljno prijeti pješacima, a i našim vlasnicima brodica. Najvažnije je da se ne dogodi zlo, a mi smo već krenuli u vrlo konkretne razgovore sa svom uključenom strukom. U međuvremenu, započet će radovi na obnovi starog čiovskog mosta, ne tako davno otvorili smo novi most, sada ćemo obnavljati drveni… Eto, baš nas hoće s mostovima u zadnje vrijeme, ali ključno je da svaki put dobijemo kvalitetnije i trajnije rješenje i zato pozivam građane na razumijevanje i strpljenje- komentirao je u studenom zatvaranje drvenog mosta gradonačelnik Ante Bilić. (PL)