U prostoru Gradske vijećnice danas su potpisani ugovori s 58 stipendista Grada Trogira.
I to 35 studentskih i 23 učeničke, dobitnicima koji su izvrsnim rezultatima ostvarili prava na financijsku potporu svog školovanja. U prošloj školskoj/akademskoj 2019./2020.dodijeljeno je 47 stipendija. Pravo na stipendiju ostvarilo je bilo 14 učenika i 33 studenata (31 student viših godina).
Grad Trogir prošle je godine povisio pak iznos studentskih stipendija za 100 kuna, a razlika u odnosu na lani je da će sada i studenti koji studiraju u Splitu, a imaju mjesto prebivališta u Trogiru, umjesto 800 kuna mjesečno dobivati po 1000 kuna kao i svi ostali studenti koji studiraju van mjesta prebivališta.
Učeničke stipendije iznose po 500 kuna mjesečno.
-Čestitke našoj vrijednoj mladosti koja je trudom i zalaganjem osigurala financijsku potporu Grada za njihovo školovanje, oni neka nastave ulagati u svoje znanje, mi ćemo nastaviti ulagati u njih i što bolju kvalitetu života kako bi jednog dana svoj život nastavili graditi upravo u Trogiru – poručio je gradonačelnik prilikom uručenja stipendija vrijednim učenicima i studentima, u skladu s epidemiološkim mjerama. (Grad Trogir)