Građani Trogira od sada mogu koristiti servis “Gradsko oko“ preko kojeg mogu prijavljivati male komunalne kvarove i nedostatke kao što su, primjerice, oštećenja asfalta, klupa, prometnih znakova, sprava na dječjim igralištima, kvarove na javnoj rasvjeti i slično. “Gradsko“ oko funkcionira kao aplikacija za mobilne uređaje i mogu je preuzeti korisnici svih mobilnih uređaja, a moguće je pristupiti i preko web stranice http://www.trogir.oko.hr/.

Korištenje “Gradskog oka“ je jednostavno. Nakon preuzimanja i pokretanja aplikacije (ili ulaska na web stranicu), slijedi jednostavna registracija, odabir grada te prijava kvara u samo nekoliko kotaka – potrebno je učitati fotografiju kvara ili oštećenja, navesti lokaciju/adresu, unijeti kratki opis problema i podnijeti prijavu. Posebnost aplikacije je ta što građanin u svakom trenutku zna u kojoj fazi je obrada njegove prijave, tko ju je zaprimio te na e-mail dobiva obavijest kad je na koncu otklonjen dojavljeni kvar.

Građani će povratne informacije dobivati u maksimalnom roku od tjedan dana nakon prijave problema, a namjera je da se većina prijava i riješi u tom roku ako bude tehnički i kadrovski moguće, izvijestili su iz Grada.

-Željeli smo s ovom aplikacijom dodatno poboljšati komunikaciju s građanima i učiniti rad gradskih službi još efikasnijim. Kroz primjere nekolicine drugih gradova vidjeli smo da je “Gradsko oko“ najbrži način za otklanjanje malih komunalnih, infrastrukturnih i prometnih nedostataka. Naši djelatnici interno su prošli edukaciju i sada spremno čekaju da krenu prve prijave. Pozivam građane da u što većem broju preuzmu ovu aplikaciju i koriste je što više kako bismo sanirali sve male komunalne nedostatke – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Aplikaciju “Gradsko oko” na razini Hrvatske u ovom trenutku koristi desetak jedinica lokalne samouprave, pa je Trogir još jednom među prvim gradovima koji  preuzimaju suvremena i kvalitetna rješenja u cilju unaprjeđenja rada gradske uprave, stanja infrastrukture i kvalitete života građana. “Gradsko” oko nije moguće koristiti anonimno u cilju sprječavanja zloporaba.

-Uz aplikaciju nastavljamo s projektom participativnog budžetiranja “I tebe se pita!“ za koji ćemo prijave otvoriti sljedeći tjedan. Kroz taj projekt ostvarili smo odličnu komunikaciju s građanima, dali im proračunski novac izravno na raspolaganje i postavili nove standarde za gradove i općine u Dalmaciji. Kroz „I tebe se pita!“ i dalje ćemo raditi veće i manje komunalne investicije, poput uređenja igrališta, parkova za pse, asfaltiranja i slično, a kroz “Gradsko oko“ cilj je da što prije otklonimo manje kvarove – poručio je gradonačelnik Bilić. (Grad Trogir)