Gradsko vijeće Grada Trogira izglasalo je 22.812.026,00 eura vrijedan proračun za 2024. godinu. Radi se o najvećem proračunu u povijesti grada, a koji gradonačelnik ocjenjuje kao ambiciozan, ali realan i održiv.

„Usvojili smo nikad veći gradski proračun kojim smo obuhvatili sve one projekte koje smo detektirali prioritetima za 2024., počevši od rekonstrukcije Ulice Ante Starčevića, uređenja obalog pojasa na Čiovu, uređenje plaže Brigi, pripreme dokumentacije za sportsku dvoranu i za cestu do Arbanije, pa do obnove parka Žudika i Garagnin te pripreme projekta za obnovu Fortina, zatim izgradnje sportskog centra Krtine i još niz većih i manjih investicija, uz naravno ono osnovno komunalno održavanje. Predvidjeli smo ponovno povećanje socijalnih davanja, stipendija, ali i povećanje plaća zaposlenima u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama jer trenutna ekonomska situacija to zahtjeva. Nadam se da ćemo uspjeti u zacrtanom, a iskustvo nam daje za pravo da vjerujemo da će tako biti“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Na pretposljednjem ovogodišnjem vijeću usvojeni su i pojedini amandmani – jednim je osigurano 100.000 eura za uređenje Timuna u Arbaniji, predloženo od vijećnika Ivana Šustića.

„Vjerujem da smo usvajanjem amandmana pokazali da smo spremni na konstruktivne prijedloge i kritike. Unatoč neslaganjima, smisao gradskog vijeća je upravo tu da dogovorom i suradnjom donosi odluke na korist svih građana“, poručio je gradonačelnik . Zadnja usvojena odluka bila je ona o davanju Kulturno-edukacijskog centra na korištenje Pučkom otvorenom učilištu Trogir.

“Poduzeli smo u Gradu Trogiru i taj posljednji formalni korak da novi centar konačno bude stavljen u funkciju i definirali tko će biti odgovoran sve ono materijalno što je u njemu te nematerijalnu vrijednost koju će donijeti građanima Trogira.  Sada imamo i preduvjete za odabir osobe koja će rukovoditi njime, priželjkujemo osobu iz kulture, s dovoljno znanja i ambicije da osmisli program adekvatan potrebama i veličini našeg grada“, zaključio je gradonačelnik Trogira. (Grad Trogir)

visit trogir