U sklopu cjelogodišnjeg programa za osobe starije životne dobi “Za uspravan hod kroz zlatnu dob”, Grad svojim sugrađanima i ove godine pruža mogućnost besplatnog stjecanja i primjenu osnovnog informatičkog znanja i vještina s ciljem razumijevanja utjecaja informacijske i komunikacijske tehnologije na svakodnevni život.

Zainteresirani umirovljenici na tečaj se mogu prijaviti do kraja mjeseca- prijave su otvorene, a moguće ih je izvršiti putem telefona na broj  651-380  od 9:00-13:00  ili osobno u Domu tehnike. Polaznici će na vrijeme biti obaviješteni o početku tečaja i ostalim pojedinostima.

Program obuhvaća:

OSNOVE RAČUNALA (10 sati) – osnovne pojmove i vještine koje se odnose na korištenje računala (Windows 10) stvaranje i upravljanje datotekama, mreže i sigurnost podataka.

PISANJE I OBRADA TEKSTA te printanje (10 sati)

OSNOVE KOMUNIKACIJE (10sati) -pregledavanje web-a, efikasno pretraživanje informacija, online komunikaciju i e-poštu. SIGURNOST NA INTERNETU I DRUŠTVENIM MREŽAMA.

“Budite aktivni sudionici društva, a ne nijemi promatrači” – poručili su svojim starijim sugrađanima iz valpovačke Gradske uprave. (Grad Valpovo)