Gradonačelnik Matko Šutalo i gđa. Ljiljana Šafran, direktorica društva K.M.D. SERVIS iz Belišća potpisali su prošlog tjedna u Gradskoj upravi ugovor o izvođenju radova na izgradnji Trga u Harkanovcima.

„Razvoj gospodarstva, provođenje raznih demografskih i pronatalitetnih mjera kojima pomažemo svim skupinama naše zajednice, od vrtića do umirovljenika i na taj način stvaramo uvjete za ugodniji i lakši život na prostoru našega grada misao je vodilja Grada Valpova unazad sedam godina.S druge strane izgradnja i uređenje komunalne infrastrukture također predstavlja i jest važan čimbenik u razvoju svakoga grada, a mi aktivno radimo na tome da ravnomjerno razvijamo Valpovo i svih 7 naših prigradskih naselja od Narda, Šaga, Ladimirevaca pa do Marijančaca i Belih sela. To smo pokazali kroz razvoj poduzetničke zone, privlačenje investitora, izgradnju poduzetničkih inkubatora i uređenje grada, ali i kroz obnovu i izgradnju društvenih i vatrogasnih domova, prostorija nogometnih klubova i ostalih udruga koje djeluju u pojedinim prigradskim naseljima” – rekao je gradonačelnik te nastavio:

“Ovaj projekt – Izgradnja Trga u Harkanovcima još je jedna potvrda dobrog rada gradske uprave, Valpovačkog poduzetničkog centra i svih naših ustanova. Ovdje se konkretno radi o uređenju pješačkih i zelenih površina i parkirališta uz postavljanje klupa, koševa za smeće i stalaka za bicikle te modernizaciji javne rasvjete u samom središtu mjesta, na potezu od mjesne crkve do vatrogasnog doma i područne škole. Vrijednost radova je 116.781,95 EUR. Početak radova u roku od 30 dana od dana potpisa ugovora. Završetak radova 31. ožujka 2025. Zadovoljstvo je imati za izvođača lokalnu tvrtku što znači da će na projektu raditi ljudi s našeg područja. Gđi. i gosp. Šafranu i tvrtki KMD SERVIS d.o.o. želim puno uspjeha kako bi projekt završili u ugovorenom roku na obostrano zadovoljstvo, a posebice zadovoljstvo mještana Harkanovaca koji će na ovaj način konačno dobiti ugodan i oplemenjen prostor za druženje u samom središtu mjesta.“ – izjavio je prilikom potpisa ugovora gradonačelnik Šutalo. (Grad Valpovo)