Gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo, objavio je Javni poziv za dodjelu novčane pomoći roditeljima djece s područja grada Valpova koja su ostvarila pravo na upis u dječji vrtić ili jaslice, a nisu mogla biti upisana zbog popunjenosti kapaciteta.

Novčana pomoć određena je u iznosu od 700 kuna mjesečno po djetetu. Pravo na dodjelu ostvaruju roditelji koji su hrvatski državljani s prebivalištem na području grada Valpova čija djeca su ostvarila pravo na upis u dječji vrtić ili jaslički program DV Maza i/ili “Moj Bambi” za pedagošku godinu 2021./2022, a nisu mogla biti upisana zbog spomenutog razloga.

Isključivi uvjet za ostvarivanje ovog prava je da su oboje roditelja zaposleni. Zahtjev za isplatu novčane pomoći podnosi se putem elektroničke pošte ili osobnom dostavom , a uz Zahtjev je potrebno priložiti i traženu dokumentaciju. Više informacija nalazi se na službenim stranicama Grada Valpova. Zahtjev se može podnijeti najkasnije do 12. prosinca 2021. godine odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Grada Valpova za navedenu namjenu. (V.H.)