Grad Valpovo je ukinuo plaćanje parkinga u dogovoru s vlasnikom i koncesionarom. Jedna je to od mjera u vrijeme borbe protiv korone virusa.

‘Sukladno dogovoru gradonačelnika grada Valpova gosp. Matka Šutala i direktora poduzeća Candor d.o.o. Valpovo gosp. Arijana Tomaza obavještavamo Vas da je zbog izvanrednih okolnosti koje vladaju Republici Hrvatskoj do daljnjeg obustavljena aktivnost naplate parkinga na svim parkiralištima na području grada Valpova.’ – stoji u priopćenju.

Kako nam kaže gradonačelnik Valpova Matko Šutalo roditelji neće plaćati smještaj u vrtiću, a daljnji korak je donošenje mjera za gospodarstvo. One bi trebale biti poznate kroz dva tjedna.

Uskrsnice od 200 kuna za umirovljenike čija je mirovina manja od 1 500 kuna bit će isplaćena, ali naknadno, s obzirom na trenutnu situaciju.

Kako je neki dan Šutalo rekao u obraćanju sugrađanima, stariji i nemoćni koji nemaju adekvatnu brigu, mogu se  telefonskim putem obratiti Crvenom križu ili Stožeru civilne zaštite Valpova, Belišća, Petrijevaca i Bizovca kako bi se poslala pomoć.

Turistička zajednica Grada Valpova za svoje najmlađe sugrađane, objavila je pak nagradni natječaj za najmlađe ‘Crtajmo kod kuće’ a u cilju što sigurnijeg i što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena u akciji #ostanidoma.

Svakih 10 dana određivat će se nova tema koja će uključivati motive grada Valpova, a 3 crteža koja osvoje najveći broj lajkova na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Valpova, nagradit će se vrijednim poklon paketima. (L.K.)