U Gradskoj upravi Grada Valpova održana je radionica za sve zainteresirane poduzetnike pod nazivom „Poticanje razvoja poduzetništva i porezno savjetovanje“, koju je organizirao Grad Valpovo u suradnji s Agencijom MBG d.o.o. za računovodstvo, porezno i poslovno savjetovanje iz Valpova.

Na samom početku radionice sudionike je pozdravio gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, koji je tom prigodom naglasio kako je Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Valpova za razdoblje od 2019. do 2020. godine izrazito važan jer omogućava poticanje svih vrsta poduzetnika od poduzetnika početnika do dvije godine starosti, ali i brojnih subjekata malog gospodarstva koji obavljaju svoju djelatnost kontinuirano duže od dvije godine s ciljem njihova daljnjeg razvoja i unapređenja poslovanja. Ujedno je napomenuo da je za navedeni Program u Proračunu Grada Valpova za 2019. godinu planirano ukupno 500.000,00 kn.

Sam Program i sve njegove poticajne mjere te postupak dodjele bespovratnih sredstava predstavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova, Marko Vuksanić. Riječ je o potpori za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, potpori za ulaganja u razvoj i unapređenje poslovanja, potpori za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, subvenciji kamatne stope za poduzetničke kredite, poticanje izgradnje i razvoja poduzetničkih zona na području Grada Valpova i savjetovanju poduzetnika i tehničkoj pomoći u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz fondove EU i druge nacionalne fondove. Pri predstavljanju potpora najavio je i skoro raspisivanje javnih poziva za dodjelu prve tri potpore, što se očekuje već sljedećeg tjedna.

U nastavku radionice, direktorica Agencije MBG d.o.o. za računovodstvo, porezno i poslovno savjetovanje iz Valpova, Milena Lukić, održava je vrlo konstruktivnu prezentaciju o poreznom tretmanu prijevoznih sredstava za osobni prijevoz, koja je također popraćena s velikim zanimanjem prisutnih poduzetnika. (Grad Valpovo)