Samo u posljednja tri mjeseca u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta, a do kraja godine obnovit će se još tri. Sve je to u skladu s najavom gradonačelnika Nevena Bosilja i direktorice Parkova Jelene Sekelj kako će sva dječja igrališta u gradu Varaždinu biti obnovljena i sigurna za dječju igru.

Gradska tvrtka Parkovi, prema planu uređivanja i obnove dječjih igrališta, neprekidno radi na unapređenju i stvaranju inovativnih i sigurnih prostora za igru i druženje najmlađih sugrađana.

Ovog tjedna u tijeku je obnova dječjeg igrališta u Milkovićevoj koje će dobiti novo kombinirano igralo, a do kraja godine bit će uređena još dva igrališta. Na velikom dječjem igralištu na Trgu bana Josipa Jelačića tijekom prosinca postavit će se novo kombinirano igralo, ljuljačke, klackalica za četvero djece, mreža, piramida i penjalica, dok je u Zrinskih i Frankopana 9 u planu postavljanje novog manjeg kombiniranog igrala.

Od početka rujna u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta: u Harambašićevoj, Koprivničkoj, Ulici Tina Ujevića, Puminom parku i Poljani Biškupečkoj. Igralište u Puminom parku obogaćeno je toboganom i penjalicom za mališane do 7 godina starosti. U Ulici Tina Ujevića postavljeni su penjalica i tobogan, a u Poljani Biškupečkoj nova klackalica, ljuljačke, penjalice i tobogan. (Grad Varaždin)