U obilasku mjesnih odbora gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je Vukovinu, Staro Čiče i Ribnicu.

Društveni dom u Vukovini uskoro će zasjati u novom ruhu kada završe radovi koji su počeli početkom mjeseca. Dotrajali dom dodatno je pukotinama oštetio i potres prije četiri godine. Kompletno se uređuju sve zidne površine, spušta se strop, mijenja rasvjeta, a potpuno će se preurediti i kuhinja koju će opremiti novim uređajima. Grad Velika Gorica osigurao je u Proračunu 37.364,19 eura za ovu investiciju.

– U tijeku je adaptacija doma, mijenja se struja, nova rasvjeta, uređuje se i kuhinja za naše udruge koje ovdje održavaju svoje skupštine i ovi prostori će svima biti na korist i dostupni na upotrebu – rekao je Mario Karapandžić, predsjednik Mjesnog odbora.

– Zahvaljujem se Mjesnom odboru i svim udrugama koje su strpljivo čekale uređenje ovog doma. Preostalo je još nekoliko domova koje ćemo urediti na goričkom području na inicijativu naših građana. Ovdje će moći sada imati skupštine, programe i okupljanja svojih udruga, a vrijednost radova je 37 tisuća eura – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Ribničani će ove godine slaviti svete mise kod obnovljene kapelice na ulazu u selu, dok je u Starom Čiču asfaltiran odvojak ulice Seljine brigade u kojoj svoj dom ima sedam obitelji. (Grad Velika Gorica)