Sve službene informacije Grada Velike Gorice i gradskog Stožera civilne zaštite vezane uz širenje zaraze korona virusom građani od utorka mogu primati preko svojih mobilnih uređaja, putem aplikacija Telegram i Viber. Kako pojašnjavaju iz Grada , poveznica na Telegram kanal Grada Velike Gorice je: https://t.me/goricahr, a poveznica na Viber zajednicu Grada Velike Gorice je: https://invite.viber.com/

ili pretragom u okviru aplikacije Viber pronađite zajednicu (na „search/pretraži“ opciji) unesite pojam Grad Velika Gorica.

Osim toga, u Velikoj Gorici je od srijede počela funkcionirati gradska Služba nužne pomoći koja je uspostavljena s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8:00 do 20:00 putem dva fiksna i dva mobilna telefona:

01/6269908 (direktni)
01/6269900 (centrala)
091/9488770 (mobilni)
099/4231989 (mobilni)

U slučaju potrebe bit će otvorene dodatne telefonske linije i produženo radno vrijeme.

Građani u potrebi zovu Pozivni centar, na jedan od gore navedenih telefona, koji zaprima potrebe i preusmjerava na operativan rad. U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vode evidencije o pružanjima nužne pomoći, a prilikom pružanja nužne pomoći opremljeni su potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom. Nužna pomoć podrazumijeva pomoć domaćinstvima u kojima starije osobe žive same (65+).

U svojoj video poruci građanima, gradonačelnik Dražen Barišić pozvao ih je na strpljenje, odgovornost i zajedništvo kako bi se što prije prevladala ova situacija i život normalno krenuo dalje.(M.P.D.)