Pred Vinkovcima je period velikih ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu, s naglaskom na izgradnju novog vrtića na Vašarištu i novih škola u Novom Selu i Radićevom bloku.
Uz gradnju novih škola, veliki poslovi očekuju Grad i kada je dogradnja i uređenje postojećih zgrada i pripadajućih sportskih objekata u pitanju, sve s ciljem osiguranja uvjeta za pokretanje jednosmjenske nastave u svim vinkovačkim školama do 2027.
-Danas smo tako u Zagrebu potpisali ugovor koji se odnosi na sufinanciranje projekta obnove i dodatnog opremanja sportske dvorane osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca. Radovi vrijedni preko 200 tisuća eura trebali bi ubrzo krenuti, a obuhvatit će uređenje cjelokupne unutrašnjosti dvorane te postavljanje pokretnih tribina. Zahvaljujemo Agenciji VIA na pripremi te Ministarstvu turizma i sporta na odluci o sufinanciranju projekta kojim ćemo dodatno poboljšati uvjete za razvoj školstva i sporta u našem gradu- izvijestio je i najavio u objavi putem facebooka, Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca. (PL)