Grad Vinkovci proteklih se godina, pokazale su naše analize i istraživanja, etablirao kao jedan od gradova koji najviše u proračunu izdvajaju za stipendije studentima – preko 1, 6 milijun kuna, a prošle su godine uveli i stipendije za srednjoškolce, pa su za stipendije ukupno izdvojili preko dva milijuna kuna.

Upravo je, tako, raspisan i natječaj za srednjoškolske stipendije za školsku godinu 2020./2021., podijelit će se 60 stipendija od po 300 kuna, a ključni je uvjet (uz prebivelište i hrvatsko državljanstvo), da učenici imaju prosjek ocjena iznad 4,50. Uz to, kriteriji  temeljem kojih će se bodovati pristigli zahtjevu : uspjeh na natjecanjima znanja, ostale posebnosti u kućanstvu podnositelja i prihodovni kriteriji po članu kućanstva.

Inače, Grad Vinkovci se osim po stipendijama, ističe i po rekordnim izdvajanjima za sufinanciranje školskog pribora učenicima na početku godine, ali i po poticanju izvrsnosti jer su jedan od rijetkih gradova koji dodjeljuje novčane nagrade svojim najboljim učenicima, pobjednicima na natjecanjima znanja, i njihovim mentorima. (M.P.D.)