Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u društvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata održao je završnu konferenciju projekta ‘Poduzetnički inkubator Vinkovci’. Projektom vrijednim 21,35 milijuna kuna osigurat će se prostori za sve poduzetnike koji su započeli poslovni put.

– Vjerujem da će ovaj inkubator biti izvor novih poduzetničkih ideja i uspjeha na ponos svih nas. Djelatnici naših poduzetničko-potpornih institucija bit će na usluzi svima onima kojima je potrebna pomoć prilikom uplovljavanja u poduzetničke vode – rekao je gradonačelnik Bosančić.

Projekt se provodio u okviru poziva “Razvoj poslovne infrastrukture” koji je financirala Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Inkubatorom se nadaju povećati dostupnost poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima što bi u krajnjoj liniji trebalo ojačati poduzetništvo i otvoriti nova radna mjesta.

Novi poslovni objekt površine je 1.861,03 m² koju čine: 5 proizvodnih prostora, 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade te konferencijska dvorana i višenamjenska dvorana. Objekt je multifunkcionalan, energetski učinkovit te pristupačan osobama s invaliditetom. (P.B.)