Grad Vinkovci će i sljedeće školske godine sufinancirati troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala učenicima osnovnih škola s područja grada Vinkovaca dodjelom novčanih bonova (vaučera) u iznosu 500,00 kuna. Kao i prošle godine, u proračunu je osigurano 1.500.000,00 kuna.

Pravo na sufinanciranje ostvaruje svaki učenik osnovne škole na području grada Vinkovaca koji će u novoj školskoj godini 2020./2021. upisati II. – VIII. razred te koji zajedno s barem jednim roditeljem/skrbnikom ima prebivalište u gradu Vinkovci.

Inače, prema našoj analizi koju smo radili još prošle godine, grad Vinkovci osigurao je rekordnih 2,4 milijuna kuna u svom proračunu za financiranje školskih materijala.

Uz vaučere od 500 kuna za nabavu radnih bilježnica i ostalog pribora učenicima od 2. do 8. razreda, osigurali su i dodatnih 700 tisuća kuna za jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.000 kuna za prvašiće i polaznike prvih razreda srednjih škola. Isto, kažu, planiraju i ove godine.

– Ulaganje u znanje jedina je garancija budućnosti i treba poticati našu djecu da rade još više na svim poljima i da predstavljaju Vinkovce svojim znanjem. Na tom planu pokrenuli smo i projekt Centra izvrsnosti u Gimnaziji  i Osnovnoj školi Antun Gustav Matoš, za što ćemo odvojiti dodatna sredstva kako bi se što više radilo s našom djecom, da im se pruži što bolje obrazovanje i prilika da kroz natjecanja upoznaju svijet.  Svi oni koji se budu tako obrazovali i koji budu išli u korak s vremenom će u budućnosti svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca kroz gospodarske, društvene i sve druge pravce. Ulaganje u djecu jedino sigurno ulaganje koje se vraća kroz budućnost. Bitno je da mi prepoznamo njihov rad, da oni znaju da netko o tome vodi računa i da mi kao Grad potičemo njihove uspjehe jer oni ulažu svoje vrijeme, svoj trud i daju sebe – rekao je tada gradonačelnik Ivan Bosančić.

(P.B./Grad Vinkovci)