Grad Vinkovci uskoro kreću u izgradnju novog vrtića…

-Imamo već gotov glavni projekt izgradnje novog DV „Vladimir Nazor“ na mjestu dosadašnjeg vrtića, na adresi Blok Vladimira Nazora 7. Riječ je o prvom i najstarijem objektu Dječjeg vrtića Vinkovci te se ukazala potreba za jednim novim objektom budući je postojeći dotrajao i iziskivao visoke troškove popravaka i sanacija. Novi bi vrtić  bio kapaciteta 200 djece vrtićke i jasličke dobi što je veći broj djece u odnosu na broj koji sadašnji objekt vrtića može primiti- tvrdi Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca.

Izgradnjom novog objekta dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”, površine 1.150 kvadrata, dobit će se moderan i niskoenergetski objekt koji će zadovoljiti sve najnovije standarde predškolskog obrazovanja.
-Prenošenje znanja i vještina ima ključnu ulogu u izgrađivanju naših malih sugrađana, a osiguranje što kvalitetnijih uvjeta rada u obrazovanju naša je obveza jer ono je najmoćnije sredstvo za ostvarenje svih željenih društvenih i gospodarskih promjena. Temeljem iskustva drugih gradova odlučili smo se za princip modularne gradnje budući se  ostavlja na taj način i  mogućnost jednostavne i brze kasnije nadogradnje dječjeg vrtića ukoliko se ukaže potreba za proširenjem. Osobito je važno da je sam proces modularne gradnje  vremenski brži i financijski povoljniji u odnosu na klasičnu gradnju pa se nadamo da ćemo u bliskoj  budućnosti dobiti novi vrtić. Imamo 6 vrtića i jaslice kojih je osnivač Grad i 8 vrtića drugih osnivača. Kapaciteti su nam dostatni za smještaj djece. Ponosni smo na program pomoćnika u vrtićima danas dijelimo ugovore za njih 6.  Sufinanciramo smještaj i u našim vrtićima i u vrtićima drugih osnivača. Također imamo besplatan smještaj za djecu iz udomiteljskih obitelji, djecu s poteškoćama…’ – kažu iz Grada. (Grad Vinkovci)